За нас

КРАТКА ИСТОРИЯ НА НАШАТА КОМПАНИЯ

Фирма Perfect Ltd е създадена през 1995 г. като рекламна агенция. През 1997г. започва и търговска дейност, включително директен внос и поддръжка на складови наличности за продажби на едро. През последните 12 години дейността е основно предпечатна подготовка и печатни издания, като се стремим да създаваме и нестандартни, иновативни продукти. Имаме защитени патент и полезен модел в областта на електрониката. Създавали сме иновативни продукти по задание на клиенти. Разполагаме с добре оборудвано студио за предпечатна подготовка с целия необходим хардуер, софтуер и работен капацитет, за да предоставим качествен предпечатен и печатен продукт в минимални срокове, предоставяме професионални решения за творчески проекти, голямо разнообразие от печатни продукти и сувенири.

В унисон с най-новите дигитални технологии закупихме хардуер и софтуер за дигитализиране на 16мм и 35мм филмови ленти, 3D скенер и 3D принтер, както и дигитална машина за производствен печат. Това ни дава възможност да предлагаме на клиентите си VR, AR, мобилни приложения (APP) и хибридни методи за публикуване, съчетаващи печатни и дигитални технологии.

ОБОРУДВАНЕ

Дигиталното ни студио е оборудвано с най-съвременната професионална техника в областта, с отличен капацитет и възможности.

1. Модерна, високотехнологична, професионална система за сканиране и дигитализиране на филми, която се отличава с прецизни механични и оптични компоненти за обработка. Системата използва дифузен източник на светлина с висок интензитет и вградена камера с резолюция до 4K, както и екстрактор на звук с висока чувствителност, извършвайки автоматични корекции и настройки. Процеса на дигитализиране директно прехвърля цифровите данни в DaVinci Resolve Studio, което осигурява възможност за професионална редакция на дигитализираните звук и картина.

ТЕХНИЧЕСКИ ПАРАМЕТРИ

 

 

Възможности на сканиране:

позитиви, негативи, интерпозитив и интернегатив, моно и цветно

Поддържани параметри на лентата:

35 mm - 2, 3, 4 перфорации
Super 35 mm - 2,3,4 перфорации
16 mm и Super 16 mm

Ефективна резолюция:

3840×2880 Super 35
3390×2864 Standard 35
3390×2465 Anamorphic 35
1903×1143 Super 16
1581×1154 Standard 16

Максимално постижима резолюция:

4096 × 3072

Аудио

екстрактване от сканираните обекти

Скорост на трансфер

1-30 fps

Скорост на трансфер

1-30 fps

Совалка

1-100 fps (35mm)
1-200 fps (16mm)

Автоматични корекции:

Замърсявания и надрасквания - почистване от ролките и чрез дифузна светлина

HDMI формати:

3840×2160 Ultra HD или 1920×1080 HD

Ускорение:

5-30 fps/s

Капацитет:

2000 ft (35mm)

2. Машина за професионален дигитален печат Konica Minolta AccurioPrint C3070L

Това е машина за цифров печат от най-ново поколение, разработена в синхрон с най-новите стратегии за изграждането на свързано дигитално работно място.

Марката Accurio носят всички водещи производствени печатни системи и софтуер на Konica Minolta и тя е знак за напреднала, автоматизирана и висококачествена технология. Ключовите предимства и атрибути включват премахване на обикновените технологични проблеми и спестяване на време, както и по-малка човешка намеса, което намалява грешките, грешните отпечатъци и производствени разходи.

Отговоря на всички предизвикателства, свързани с предлагането на нови услуги, като същевременно намаля разходите, благодарение на предимствата на дигиталния печат.



Предимства:


 • Широка медийна поддръжка от 62 до 350 г./см2 и дължина до 1300 мм
 • Автоматичен двустранен печат с макс. дължина от 762 мм
 • Автоматично регулиране на баланса и плътността на цветовете
 • Атрактивни печатни услуги, благодарение на поддръжка на високо релефни хартии
 • Разделителна способност 1,200 x 1,200 dpi x 8 bit - 1,200 x 3,600 dpi еквивалент
 • Поддръжка на печат върху пликове
 • За изключително гъвкави печатни продукти
 • Сканиране и копиране
 • Датчик за управление на подавания обем листове

3. Професионален 3D hand-held скенер,

който в класа си e на първо място в класациите за 2020 година. Освен mesh с него могат да се сканират текстури и цвят. Скоростта на сканиране е 20/30 fps, точност при автоматичен режим 0.04 mm, междуточково разстояние 0.24mm. За постигане на най-високо качество скенера е синхронизиран с въртяща се маса с възможност до 180 стъпки на сканиране. Скенерът е мобилен и е възможно е да се извършва сканиране чрез хибридно подравняване по маркери и обекти. Това е възможност за 3D сканиране и реалистично пресъздаване на обекти “на терен”. Изходните формати на файловете са: obj, stl, asc, ply, p3, 3mf.


4. 3D принтера Da Vinci Color,

на базата на FFF технология и цветен 3D печат, ни осигурява възпроизвеждането на детайли с размери до 15/20/20 cm. Скоростта на печат е 180 mm/s, филамента е PLA 1.75mm, като поддържаните формати файлове са: 3mf, stl, 3cp, amf, obj, ply, xyz.


5. Дисков масив с обем от 36TB

и скорост на трансфер от 40Gbps ни осигурява сигурно съхранение и висока скорост за обработка на данните.

6. 360° камера, дрон и GoPro камера за фото и видеозаснемане

Създаваме виртуални турове и видеопрезентации.


7. Windows и iOS поддръжка

Компютърната ни техника е базирана на двете най-разпространени професионални операционни системи: Windows и iOS.

ДЕЙНОСТИ И УСЛУГИ

 

 • Консултантски услуги
 • ВЕИ
 • Маркетинг и реклама
 • Дигитализация

 • BDаS(Business Development as a Service)
 • Готови за продажба проекти
 • Реализирани от нас BDaS проекти
 • Маркетингови проучвания
 • Външно търговска дейност
 • Консултантски услуги импорт и логистика на нестандартни товари
 • Проучвания за доставчици на оборудване, суровини и материали
 • Проектен мениджмънт
 • Инженеринг, оценка и проектиране

Перфект ЕООД предлага Business Development as a service по заявка на клиенти. Избираме за проучване производства, които са перспективни и с кратък срок на възвращаемост на инвестициите. Всеки един от предлаганите производители на оборудване е проверен от нас, включително чрез посещение на място, като сме извършили и сравнителна техническа оценка с конкуренти в бранша. Ние предлагаме готова информация, която се обработва и натрупва в резултат на проучване, което трае между 12 и 36 месеца, което ще ви спести времето и разходите за това, както и несигурността от крайния резултат. Така минимизираме и инвестиционния риск.

 1. Линия за асемблиране на Фотоволтаични соларни панели, с възможности за производство на панели за покрив, за соларни паркове, стандартни PV модули (стъкло-заден лист), BIPV модули (стъкло-стъкло) и гъвкави панели, с годишен капацитет , според заявеното оборудване, от 100MW до 500MW.

  Производството на фотоволтаични панели е с огромни перспективи и възможност за бърза възвращаемост на вложените инвестиции. В плановете на ЕУ за използване на ВЕИ в бъдеще са заложени огромни мощности за достигането, на които до 2030г трябва да се инсталират мощности от близо 700GW. Към момента капацитета на всички европейски производители е под 9GW, което означава разлика с търсенето от близо сто пъти. В същото време европейските производители имат конкурентни цени на едро, което обезмисля вноса от Китай, при възможност за доставка от Европа при европейско качество и стандарти.

 2. Линия за производство на каменна вата, с капацитет, според заявеното оборудване, от 10000T до 40000T годишно.

  Каменната вата се доказва в годините като най-ефективното средство за изолация на сгради. Едно от най-важните и предимства пред конкурентни материали е пожароустойчивоста. Дори и в момента има изискване при използване на различни от каменна вата материали, като основен изолатор, задължително да се поставят през определена дистанция противопожарни пояси от каменна вата, а като изискване за най-високо ниво на пожаробезопасност при термоизолация безспорно е необходима каменна вата. По ред причини има квоти за внос, които много често се изчерпват още септември месец, което води до дефицит на пазара. Производствения капацитет в страната е недостатъчен като се разчита основно на внос, а търсенето и за реекспорт е огромно.

 3. Линия за производство на сандвич панели, подходящи за бързосглобяеми конструкции - за производство на сандвич панели с каменна вата, сандвич панели с ПУ или и за двата вида.

  Съвременните тенденции при строителство на промишлени и търговски обекти увеличават ежегодно търсенето на сандвич панели. Бързината, удобството и качеството на такива конструкции са важен фактор за предпочитането им в бранша. Търсенето им надвишава предлагането, а доставката на панели с пълнеж от каменна вата е почти невъзможно. Тази линия може да бъде изградена като продължение на продукцията от производството на каменна вата и да завърши цикъла от крайни продукти.

  Бързото и качествено изграждане на обекти за производство, услуги промишлени сгради е предпоставка за предимство пред конкурентите и успешно инвестиране с отлична възвращаемост. Това е възможно чрез инвестирането в изграждане на линия за готови сандвич панели.

Завод за производство на каменна вата РОК-7

През последните 5 години работихме по няколко проекта, свързани с проучване, планиране и изграждане на бизнеси. Един от тези проекти, завършен през пролетта на 2021 беше изграждането на Завод за производство на каменна вата Рок 7, в град Търговище. Освен намирането на производителя на оборудването, голямо предизвикателство, с което се справихме успешно, беше и транспортирането на едрогабаритни товари, неподходящи за контейнери. След успешната реализация на проекта по доставка и изграждане ние работихме в интерес на инвеститора по намирането на най-добрите доставчици на суровини, материали и технологии за производство на каменна вата. Благодарение на качествените суровини и материали крайния продукт беше с качества над масово предлаганите на пазара. На следващ етап разработихме маркетингова и рекламна стратегия, която популяризира завода и продукцията много бързо и осигури високо ниво на натоварване на производството. Съвкупността от качество , реклама и дефицит на пазара за каменна вата , привлякоха и инвеститори с интерес за изкупуване на бизнеса, като преговорите с тях бяха следващ етап от работата ни, с който се справихме успешно.

Новият собственик на завода от януари 2022 е Фибран България.

Имаме добре подготвен екип за извършване на задълбочени маркетингови проучвания в различни области.

От 1997 година се занимаваме с външно-търговска дейност, неотменна част от работата ни.

От 2001 година имаме партньор – търговски представител в Китай, който ни подпомага в търсенето на подходящи доставчици, проверка на идентичността на потенциалните фирми-доставчици, а в последствие осигурява контрол на процесите при производство и доставка.

Реализирали сме успешно множество сделки с нашите партньори от Европа и Китай, свързани със нестандартни продукти и производства.

При работата със сериозни по обем проекти ни се наложи да извършим продължително и задълбочено проучване за транспортирането на огромен по обем и тегло едрогабаритен товар. Справихме се успешно, като доставихме на отлична цена оборудване с тегло 1600 волуметрични тона (1022 тона) и обем 4750 куб.м. Това ни даде увереност, че можем да се справим с нестандартни трудни за разрешаване транспортни проекти.

Снимки от пристанище Варна при разтоварването: тук

При реализацията на BDAS проектите ни, логично възникна нуждата от проучване за доставчици на специфични суровини и материали, като в последствие се заехме и с тяхната доставка и планиране за производството. Имаме нужният капацитет за успешни проучвания и доставка на суровини и материали.

Имаме опит с изпълнението на три проекта, финансирани по програми на EU, два проекта по Национален фонд Култура и изпълнение на множество проекти като подизпълнител.

Ние лично сме работили по обосновката и документите за кандидатстване на част от спечелените проекти. Можем да бъдем полезни както при разработката, така и при управлението на проекти.

Разполагаме с екип от инженери, с опит в ЕА и автоматизацията на технологични процеси, имаме защитен патент и полезен модел в областта на електрониката. Можем да направим технологична оценка на оборудване в различни областти, както и да предложим оптимизация и модификация на производствени процеси и технологии.

Проектиране, графичен дизайн, предпечат и видеообработка.

Фирмата ни е създадена през 1995 година с основна дейност търговия и реклама, но опита ни в областа на графичния дизайн е от 1992г. През годините сме натрупвали опит със софтуера с който работим, а междувременно сме разучавали и нови актуални софтуерни продукти. Работим с AdobePhotoshop, AdobeIndesign, AdobeIllustrator, AdobePremierPro, AdobeAfterEffects, Adobe XD, UX/UI design, QuarkXpress, CorelDraw, MS Word/Excel, Adobe Acrobat, 3D Vsita, Wikitude, Mixamo Fuse.

Печатни издания

Възможностите ни в областта на графичния дизайн и предпечатната подготовка бяха предпоставка и за работа с печатни издания за клиенти. Предлагаме офсетен, дигитален печат и широкоформатен печат за POS.

Маркетингови стратегии и нестандартни промоционални продукти

Като рекламна фирма се специализирахме в разработване на маркетингови стратегии за наши клиенти, за които са необходими нестандартни подходи и промоционални продукти, което гарантираше уникалност и разпознаваемост на клиентите ни. Имаме богат опит с търговските ни партньори от Европа, Сащ, Китай, Южна Корея и Япония. Освен маркетингови проучвания изпълняваме инженеринг и проектиране на иновативни продукти.

Дигитални технологии, AR и VR

Разработваме AR приложения за надграждане на печатни издания. Предлагаме VR.

Преге и топъл печат

Корпоративен дизайн

Корпоративна визуална комуникация - дизайн, проектиране и изработкa.

Софтуерна платформа за база данни

3D сканиране в цвят и със структура

3D моделиране

Реверсивен дизайн

3D анимиране

3D печат

VR/AR

Дигитализация на 16 и 35 мм филмови ленти

Дигитализация на видеокасети

Проекти

„ПЕРФЕКТ“ ЕООД спечели проект по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 за за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Габрово, 29 юни 2020 г. „ПЕРФЕКТ“ ЕООД изпълнява договор за безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP002-2.073-1880-C01 „Преодоляване недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19“ по процедура BG16RFOP002-2.073 „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 (ОПИК), съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие. С изпълнението на проекта ще се осигури оперативен капитал за дружеството за справяне с последиците от пандемията COVID-19, ще се постигне положителен ефект за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 и ще се осигури стабилност на работните места.

Общият бюджет на проекта е на стойност 10 000 лева, които представляват 100% безвъзмездна финансова помощ и от които 8 500 лв. са средства от Европейския фонд за регионално развитие, а 1 500 лв. са национално финансиране.

Крайният срок за изпълнение на проекта е 26 септември 2020 г.

„ПЕРФЕКТ“ ЕООД изпълнява проект по програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 за подобряване на производствения капацитет

Габрово, 19 февруари 2020 г. "Перфект" ЕООД подписа договор за безвъзмездна финансова помощ и стартира изпълнението на проект BG16RFOP002-2.040-0311-C01 „Подобряване на производствения капацитет на "Перфект" ЕООД“ по процедура BG16RFOP002-2.040 „Подобряване на производствения капацитет в МСП“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 (ОПИК), съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие.

Реализацията на проекта е свързана с доставка и въвеждане в експлоатация на следното съвременно високотехнологично производствено оборудване:

 1. 1. Дигитална система за сканиране на филмова лента
 2. 2. Цветно устройство за производствен печат
 3. 3. Мултифункционален 3Д скенер
 4. 4. Настолна работна станция за видеообработка и работа с филмов скенер
 5. 5. Мобилна работна станция за видеообработка и работа с филмов скенер
 6. 6. 3Д Цветен принтер
 7. 7. Дисков масив оптимизиран за работа с 4К видеозаснемане и архивиране
 8. 8. Специализиран софтуер за разпознаване на обекти и изображения

"Перфект" ЕООД е дружество с повече от 20 години доказан опит в сферата издателската дейност , предлагайки на пазара иновативни продукти, услуги и решения. Закупуването на новото оборудване и внедряването му в производствения процес на "Перфект" ЕООД категорично ще постигне подобряване на производствения капацитет на компанията, повишаване на възможностите на дружеството да оптимизира процесите по създаване на различни видове печатни издания, в т.ч. и такива с вградени видео, звук и/или добавена реалност и да развие в положителен аспект своята конкурентоспособност.

С планираната нова инвестиция компанията ще постигне намаляване на производствената себестойности и постигане на по-конкурентни цени на продукцията, подобряване на качеството и на добавената стойност на продукцията, намаляване на продължителността на производствения цикъл и повишаване на бързината на изпълнение на поръчките.

Проектът е с продължителност 12 месеца.